Wedgwood Stratford

Wedgwood Stratford

Een traditie sinds 1945

Wedgwood Stratford is een iconisch servies, dat in productie was tussen 1945 en 1996. Met ruim 50 productiejaren, is het in Nederland één van de meest gekende serviezen van Wedgwood. Nog steeds is het statige Stratford met haar prettige verwijzingen naar de natuur, geliefd onder velen. Bijvoorbeeld als iconisch vintage servies, voor dagelijks gebruik of ter decoratie. Het Wedgwood Stratford servies heeft een neoklassieke uitstraling en is vervaardigd van Queen’s Ware. Dit zeer sterke aardewerk werd ontwikkeld door Josiah Wedgwood tussen 1730 en 1740.

Ontwerp en decor

De basis van Stratford is het bekende Edme servies, dat nog steeds in productie is bij Wedgwood. De geschiedenis van Edme gaat reeds terug naar 1908, toen het werd ontworpen door John Goodwin voor de gebroeders Pannier uit Parijs. Goodwin gebruikte onder meer oude schetsen die in de archieven van Wedgwood voorkwamen. Bij Stratford is de crème gekleurde Edme basis echter uitgevoerd met een krans van van klimopbladeren, die afgewisseld worden door details van een klimoprank. De gemêleerde groenkleuren zorgen voor een natuurlijke en tegelijkertijd statige uitstraling.


Voorbeelden van Stratford


Het assortiment

Wedgwood Stratford, beter bekend als het Wedgwood servies met de klimop, is bijzonder rijk uitgerust. De gehele lijn omvat tientallen serviesdelen. Van alle Edme afgeleiden bevat deze lijn waarschijnlijk de meeste serviesdelen. Het assortiment bestaat onder meer uit een compleet ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens lampenkappen, vazen, kandelaars, asbakken en etagères geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen het assortiment van Stratford.

Wedgwood Stratford kopen

Wedgwood Stratford is al geruime tijd uit productie. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die verkeren in zeer goede staat. Bekijk hier de prijslijst en start met winkelen in onze webwinkel, waar u schitterende serviesdelen vindt die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. We bieden uitsluitend de beste items, die zelden zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Stratford, dat u bovendien eenvoudig online kunt bestellen.