Wedgwood Rosalind

Een traditie sinds 1970

Wedgwood Rosalind is een schitterend zachtaardig servies, dat in productie was tussen 1970 en 1997. Dit tijdloze servies werd bij haar introductie groots aangekondigd. En nog steeds is het sierlijke Rosalind met haar prettige verwijzingen naar de natuur, geliefd onder velen. Bijvoorbeeld als iconisch luxe servies, voor dagelijks gebruik of ter decoratie. Het Wedgwood Rosalind servies heeft een neoklassieke uitstraling en is vervaardigd van Queen’s Ware. De receptuur van dit zeer sterke aardewerk werd ontwikkeld door Josiah Wedgwood tussen 1730 en 1740.

Ontwerp en decor

De basis van Wedgwood Rosalind is het bekende Edme servies, waarvan een gedeelte van de oorspronkelijke collectie nog steeds in productie is. De geschiedenis van het Edme gaat reeds terug naar 1908, toen het werd ontworpen door John Goodwin voor de gebroeders Pannier uit Parijs. Goodwin gebruikte onder meer oude schetsen die in de archieven van Wedgwood voorkwamen. Bij Rosalind is de Edme basis echter aangelegd met een krans van van roze roosjes, die worden afgewisseld met rozen in de knop en bladeren in frisse groenkleuren. Bij sommige serviesdelen is een enkel roosje weergeven. Het decor is per serviesdeel ontworpen, wat leidt tot een geweldige compositie van het geheel.


Voorbeelden van Rosalind


Het assortiment

Wedgwood Rosalind is een rijk uitgerust servies en de gehele collectie omvat tientallen serviesdelen. Het assortiment bestaat onder meer uit een compleet ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens lampenkappen, vazen, kandelaars, asbakken en etagères geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen het assortiment van Rosalind.

Wedgwood Rosalind kopen

Wedgwood Rosalind is al geruime tijd uit productie en daarom niet meer in reguliere servieswinkels verkrijgbaar. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die verkeren in zeer goede staat. Bekijk hier de prijslijst en start met winkelen in onze webwinkel, waar u schitterende serviesdelen vindt die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. We bieden uitsluitend de beste items, die zelden zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Rosalind, dat u bovendien eenvoudig online kunt bestellen.