Wedgwood Moss Rose

Wedgwood Moss Rose

Een traditie sinds 1945

Het Moss Rose servies is door Wedgwood geproduceerd tussen 1945 en 1992. In deze periode van bijna een halve eeuw, was het één van de meest verkochte edele serviezen in Nederland. Moss Rose bevat verwijzingen naar de natuur en het dessin is zonder meer tijdloos. Het behoort tegenwoordig dan ook tot de iconische vintage serviezen. Tegelijkertijd is het nog in menig huishouden actief in gebruik. De uitstraling van Wedgwood Moss Rose is neoklassiek en het servies is hoofdzakelijk vervaardigd van kwalitatief keramiek.

Ontwerp en dessin

Het ontwerp van Moss Rose is gebaseerd op het wereldberoemde Edme servies, waarvan de geschiedenis teruggaat naar 1908. Het is destijds ontworpen door John Goodwin, die toen art director was bij Wedgwood. Edme is vooral bekend om haar kenmerkende verticale ribbelstructuur, licht gedecoreerde randen, diverse ornamenten en een prachtig wit glazuur. En na 110 jaar is het nog steeds in productie. Het dessin van Moss Rose wordt gevormd door een ouderwetse tuinroos met een klierachtige bemoste kelk en bloemsteel. Het ontwerp van de dieproze tuinrozen, die per serviesdeel verschilt, is nog altijd actueel.


Voorbeelden van Moss Rose


Het assortiment

Het Moss Rose servies is rijk uitgerust, want de gehele lijn omvat tientallen serviesdelen. Het assortiment bevat onder meer uit een compleet ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens lampenkappen, vorken en lepels, vazen, kandelaars, asbakken en etagères geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen de mogelijkheden van Wedgwood Moss Rose.

Moss Rose kopen

Moss Rose is al geruime tijd uit productie. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die verkeren in zeer goede staat. Bekijk de prijslijst of bezoek de webwinkel, waar u schitterende serviesdelen vindt die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. We bieden uitsluitend de beste items, die zelden zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Wedgwood Moss Rose, dat u bovendien eenvoudig online kunt bestellen.