Wedgwood Florentine Turquoise

Een traditie sinds 1931

Wedgwood Florentine Turquoise is een werkelijk glorieus servies uit de Prestige Collectie van Wedgwood. Het servies vervoert u naar een land waar mythische wezens ronddwalen en waar fantastische flora vloeit. Het decor bevat een schat aan met de hand gemaakte motieven tegen de achtergrond zijdeachtig wit fijn porselein. Dit delicate servies werd geïntroduceerd in 1931 en is nog steeds gedeeltelijk in productie. De basis van dit servies is het ‘Wedgwood White’, dat werd ontwikkeld in de jaren ’20 van de vorige eeuw. 

Ontwerp en decor

Het decor van Florentine Turquoise werd geïntroduceerd ter ere van Wedgwoods’ liefde voor mythen, legendes en fijn porselein. Het decor is uitgevoerd in beenderporselein (Engels: Bone China). Hiervan werd de receptuur al in 1812 ontwikkeld. Wedgwood’s Bone China is van hoge kwaliteit en behaalt een hardheid van maar liefst 7 op de schaal van Mohs. Het decor van Florentine Turquoise baadt in fantasie. Het bevat onder meer adelaarskoppen en griffioenen met leeuwenstaart en planten die uw wildste verbeelding te boven gaan. Het decor is met de hand vervaardigd en grotendeels uitgevoerd van emailleglazuur, oftewel vloeibaar glas.


Voorbeelden van Florentine Turquoise


Het assortiment

Hierboven is een samenstelling weergegeven van enkele Wedgwood Florentine Turquoise serviesdelen. Het complete servies is uiteraard rijker uitgerust en de gehele lijn omvat tientallen serviesdelen. Het assortiment bestaat onder meer uit een ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens soepkoppen en mokken en vele typen borden en serveerschalen geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen de mogelijkheden van Wedgwood Florentine Turquoise.

Florentine Turquoise kopen

Een deel van het Wedgwood Florentine Turquoise servies wordt nog steeds geproduceerd. Van veel collectors-items is de productie helaas beëindigd. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die verkeren in zeer goede staat. Bezoek onze webwinkel, waar u schitterende serviesdelen vindt die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. We bieden uitsluitend de beste items, die weinig zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Wedgwood Florentine Turquoise, dat u bovendien eenvoudig online kunt bestellen.