Wedgwood Cornucopia

Een traditie sinds 1995

Wedgwood Cornucopia is een luxueus servies, waarvan het decor is ontworpen in 1995. Sommige delen van dit servies zijn nog steeds in productie. Het servies is voor een groot deel uitgevoerd in beenderporselein (Engels: Bone China), waarvan de productie al in 1812 werd gestart. Wedgwood’s Bone China is van hoge kwaliteit en behaalt een hardheid van maar liefst 7 op de schaal van Mohs. Het is daarnaast bijzonder wit en een van de meest doorschijnende soorten porselein. Het decor is gebaseerd op de ‘Hoorn des overvloeds’. Verschillende serviesdelen zijn bekend als ‘accent’ delen en uitgevoerd in kobaltblauw. Op deze items kunt u speelse allegorische figuren bewonderen. Voor dit servies zijn luxueuze materialen gebruikt, zoals perkament en 22-karaats goud.

Ontwerp en dessin

Het ontwerp van Wedgwood Cornucopia is gebaseerd op de mythische ‘Hoorn des overvloeds’. Dit legendarische voorwerp stamt oorspronkelijk uit de Griekse mythologie en staat symbool voor overvloed. U kunt de hoorn terugvinden in de beige gewolkte perkamenten rand. Ook de kobaltblauwe serviesdelen, uitgebracht onder de noemer ‘accent’, bevatten verwijzingen. Bijvoorbeeld in beeltenissen van saters en eenhoorns. Verder springt Cornucopia in het oog met haar schitterende in 22-karaats goud afgebiesde randen, waaronder een subtiele rand van beige arabesken is aangebracht.


Voorbeelden van Cornucopia


Het assortiment

Hierboven is een samenstelling weergegeven van enkele Wedgwood Cornucopia serviesdelen. Het complete Cornucopia servies is uiteraard rijker uitgerust en de gehele lijn omvat tientallen serviesdelen. Uniek zijn de accentdelen, waarmee het servies op speelse wijze kan worden uitgebreid en naar eigen smaak kan worden samengesteld. Het assortiment bestaat onder meer uit een ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens soepkoppen, hoge mokken, klokjes en fotolijstjes geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen de mogelijkheden van Cornucopia.

Cornucopia kopen

Een deel van Wedgwood Cornucopia is nog steeds in productie. Sommige serviesdelen uit het verleden worden echter niet meer geleverd door de fabriek. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die verkeren in zeer goede staat. Bekijk direct de prijslijst of bezoek onze webwinkel, waar u schitterende serviesdelen vindt die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. We bieden uitsluitend de beste items, die zelden zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Wedgwood Cornucopia, dat u bovendien eenvoudig online kunt bestellen.