Wedgwood Conway

Wedgwood Conway

Een traditie sinds 1929

Met bijna 70 productiejaren behoort het Wedgwood Conway decor tot de klassiekers binnen de serviezen van de twintigste eeuw. Het behoort tegenwoordig zonder meer tot de meest iconische serviezen uit het recente verleden van Wedgwood. Dit schitterende servies werd geproduceerd tussen 1929 en 1997. Conway bevat kleurrijke verwijzingen naar de natuur en het dessin is zonder meer tijdloos. Tegelijkertijd is het nog in menig huishouden actief in gebruik. Wedgwood Conway heeft een neoklassieke uitstraling en het servies is hoofdzakelijk vervaardigd van zeer hard keramiek.

Ontwerp en decor

Het ontwerp van Conway is gebaseerd op het wereldberoemde Edme servies, waarvan de geschiedenis teruggaat naar 1908. Edme is destijds ontworpen door John Goodwin, die toen art director was bij Wedgwood. Edme is vooral bekend om haar kenmerkende verticale ribbelstructuur, licht gedecoreerde randen, diverse ornamenten en een prachtig wit glazuur. En na 110 jaar is het, in tegenstelling tot Conway, nog steeds in productie. Het motief van Conway wordt gevormd door boeketten zacht gekleurde rozen, op een achtergrond van groen gemêleerde bladeren en takken. Het dessin is per serviesdeel ontworpen. Centraal staan steeds een rode, gele en blauwe roos.


Voorbeelden van Conway


Het assortiment

Het Conway servies is rijk uitgerust, want de gehele lijn omvat tientallen serviesdelen. Het assortiment bevat onder meer uit een compleet ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens lampenkappen, vorken en lepels, vazen, kandelaars, asbakken en etagères geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen de mogelijkheden van Wedgwood Conway.

Conway kopen

Conway is al geruime tijd uit productie. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die verkeren in zeer goede staat. In onze webwinkel vindt u schitterende serviesdelen, die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. We attenderen u tevens op deze handige prijslijst. We bieden uitsluitend de beste items, die zelden zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Wedgwood Conway, dat u bovendien eenvoudig en zonder gedoe online kunt bestellen.