Wedgwood Carlton

Wedgwood Carlton

Een traditie sinds 1995

Het Carlton servies is door Wedgwood geproduceerd tussen 1995 en 2005. Het is één van de laatste dessins die Wedgwood voorlopig heeft uitgebracht op het Edme basisservies. Ten opzichte van andere dessins oogt Carlton statiger, terwijl het ook subtiele verwijzingen heeft naar de natuur. Tegenwoordig behoort Wedgwood Carlton tot de iconische vintage serviezen. Tegelijkertijd is het nog in menig huishouden actief in gebruik. Wedgwood Carlton heeft een neoklassieke uitstraling en is vervaardigd van kwalitatief keramiek.

Ontwerp en dessin

Wedgwood Carlton is gebaseerd op het wereldberoemde Edme servies, waarvan het ontwerp teruggaat naar 1908. Het is destijds ontworpen door John Goodwin, die toen art director was bij Wedgwood. Edme is vooral bekend om haar kenmerkende verticale ribbelstructuur, licht gedecoreerde randen, diverse ornamenten en een prachtig wit glazuur. En na 110 jaar is het nog steeds in productie. Het dessin van Carlton is aangelegd langs de spiegelrand en opgebouwd uit de kleuren donkergroen en zachtgeel en het bevat donkerrode details. Bovendien zijn de randen van de meeste serviesdelen geaccentueerd met een frisse lichtgroene rand. Carlton is geschikt voor gebruik in de oven, magnetron en afwasmachine.


Voorbeelden van Carlton


Het assortiment

Het Carlton servies is rijk uitgerust en de gehele lijn omvat tientallen serviesdelen. Ten opzichte van andere dessins is het aantal serviesdelen wel enigszins beperkter. Het assortiment bestaat onder meer uit een ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, vorken en lepels, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens soepkoppen, etagères en hoge mokken geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen de mogelijkheden van Carlton.

Carlton kopen

Wedgwood Carlton is al geruime tijd uit productie. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die praktisch verkeren in nieuwstaat. In onze webwinkel vindt u schitterende serviesdelen, die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. We bieden uitsluitend de beste items, die zelden zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Wedgwood Carlton, dat u bovendien eenvoudig online kunt bestellen.