Wedgwood Carlton

Wedgwood Carlton

Een traditie sinds 1995

Het Carlton servies is door Wedgwood geproduceerd tussen 1995 en 2005. Het is één van de laatste decors die Wedgwood voorlopig heeft uitgebracht op de crèmekleurige Edme basis. Wedgwood Carlton heeft een statige uitstraling, terwijl het ook subtiele verwijzingen bevat naar de natuur. Tegenwoordig behoort Wedgwood Carlton tot de iconische vintage serviezen. Tegelijkertijd is het nog in veel huishoudens actief in gebruik. Wedgwood Carlton heeft een neoklassieke uitstraling en is gemaakt van zeer sterk Queen’s Ware.

Ontwerp en dessin

De Carlton collectie is gebaseerd op het wereldberoemde Edme servies, waarvan het ontwerp teruggaat naar 1908. Het is destijds ontworpen door John Goodwin, die toen art director was bij Wedgwood. Edme is vooral bekend om haar kenmerkende verticale ribbelstructuur, licht gedecoreerde randen, diverse ornamenten en een prachtig wit glazuur. En na 110 jaar is het nog steeds in productie. Het dessin van Carlton is aangelegd langs de spiegelrand en opgebouwd uit de kleuren donkergroen en zachtgeel en het bevat donkerrode details. Bovendien zijn de randen van de meeste serviesdelen geaccentueerd met een frisse lichtgroene bies. Carlton is geschikt voor gebruik in de oven, magnetron en afwasmachine.


Voorbeelden van Carlton


Het assortiment

Het Carlton servies is rijk uitgerust en de gehele lijn omvat tientallen serviesdelen. Ten opzichte van andere dessins is het aantal serviesdelen wel enigszins beperkter. Het assortiment bestaat onder meer uit een ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, vorken en lepels, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens soepkoppen, etagères en hoge mokken geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen de mogelijkheden van Carlton.

Carlton kopen

Wedgwood Carlton is al geruime tijd uit productie. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die verkeren in zeer goede staat. In onze webwinkel vindt u schitterende serviesdelen, die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. Voor de actuele prijzen en voorraad attenderen we u tevens op de prijslijst. We bieden uitsluitend de beste items, die weinig zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Wedgwood Carlton, dat u bovendien eenvoudig online kunt bestellen.