Wedgwood Briar Rose

Wedgwood Briar Rose

Een traditie sinds 1969

Het Briar Rose servies is door Wedgwood geproduceerd tussen 1969 en 1998. In deze periode van bijna 30 jaar, was het een van de meest verkochte kwaliteitsserviezen. Nog steeds is het zachtaardige Briar Rose onder velen geliefd. Het behoort tegenwoordig tot de iconische vintage serviezen. Tegelijkertijd is het nog in menig huishouden actief in gebruik. Wedgwood Briar Rose heeft een neoklassieke uitstraling en is vervaardigd van zeer hard keramiek.

Ontwerp en dessin

Wedgwood Briar Rose is gebaseerd op het wereldberoemde Edme servies, waarvan het ontwerp teruggaat naar 1908. Het is destijds ontworpen door John Goodwin, die toen art director was bij Wedgwood. Edme is vooral bekend om haar kenmerkende verticale ribbelstructuur, licht gedecoreerde randen, diverse ornamenten en een prachtig wit glazuur. En na 110 jaar is het nog steeds in productie. Het dessin van Briar Rose, wordt gevormd door groen gemêleerde takken en oudroze gekleurde wilde rozen. Het motief is per serviesdeel apart ontworpen en het bevat steeds één maar vaker meerdere wilde rozen.


Voorbeelden van Briar Rose


Het assortiment

Het Briar Rose servies is rijk uitgerust, want de gehele lijn omvat tientallen serviesdelen. Het assortiment bestaat onder meer uit een compleet ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens lampenkappen, vazen, kandelaars, asbakken en etagères geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen de mogelijkheden van Briar Rose.

Briar Rose kopen

Briar Rose is al geruime tijd uit productie. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die praktisch verkeren in nieuwstaat. Bekijk de prijslijst of bezoek de webwinkel, waar u schitterende serviesdelen vindt die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. We bieden uitsluitend de beste items, die zelden zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Wedgwood Briar Rose, dat u bovendien eenvoudig online kunt bestellen.