Wedgwood Amherst

Wedgwood Amherst Cakeschaal

Een traditie sinds 1984

Wedgwood Amherst is een luxueus servies, waarvan het decor werd ontworpen in 1984. De basis van dit servies is het ‘Wedgwood White’, dat werd ontwikkeld in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Zodoende heeft Wedgwood Amherst een klassieke uitstraling, terwijl het met haar strakke lijnen en platina afgebiesde randen ook een eigentijds karakter heeft. Het servies is uitgevoerd in beenderporselein (Engels: Bone China), waarvan de receptuur al in 1812 werd ontwikkeld. Wedgwood’s Bone China is van hoge kwaliteit en behaalt een hardheid van maar liefst 7 op de schaal van Mohs.

Ontwerp en dessin

Het ontwerp van Wedgwood Amherst staat bekend om haar elegantie en verfijnde motieven. De randen van het servies zijn namelijk aangelegd met prachtig zachtgrijs perkament, waarbinnen een bloemmotief is te bewonderen met licht- en donkerblauwe delen. Verder bevat het decor enkele typen zwarte abstracte accenten en een verfijnde rand boven het perkament. Wedgwood Amherst springt echter vooral in het oog met haar schitterende platina afgebiesde randen. Platina is naast goud en zilver één van de bekende edelmetalen. Zodoende heeft dit servies buitengewoon veel allure, terwijl het tegelijkertijd ook ingetogen is.


Voorbeelden van Amherst


Het assortiment

Hierboven is een samenstelling weergegeven van enkele Wedgwood Amherst serviesdelen. Het complete Amherst servies is uiteraard rijker uitgerust en de gehele lijn omvat tientallen serviesdelen. Het assortiment bestaat onder meer uit een ontbijtservies, thee- en koffieservies, gebakservies, presenteerschalen, diverse kommen, dekschalen en terrines. Er zijn tevens soepkoppen, etagères en mokken geproduceerd. Eigenlijk ontbreekt het aan niets binnen de mogelijkheden van Wedgwood Amherst.

Amherst kopen

Wedgwood Amherst werd geproduceerd tot 2012. Dit betekent dat Amherst serviesdelen niet meer worden geleverd door de fabriek. Regina maakt het echter mogelijk om uw bestaande servies aan te vullen met originele onderdelen, die verkeren in zeer goede staat. Bezoek onze webwinkel, waar u schitterende serviesdelen vindt die veelal zijn geselecteerd uit particuliere collecties. We bieden uitsluitend de beste items, die weinig zijn gebruikt en vrij zijn van beschadigingen of kleurverlies. Kortom: Bij Regina vindt u uitsluitend hoogwaardig Wedgwood Amherst, dat u bovendien eenvoudig online kunt bestellen.