Over Regina Servies

Wedgwood Briar Rose

De formule van Regina Servies

Regina Servies biedt een digitale winkelformule in klassieke luxe Wedgwood serviezen. We richten ons op het innemen en selecteren van Wedgwood serviezen die gedeeltelijk of volledig uit productie zijn. Vervolgens brengen we een selectie van uitsluitend de beste serviesdelen in de webwinkel onder de aandacht van een internationaal publiek. Voor u is het op deze manier mogelijk om uw Wedgwood servies aan te vullen, precies zoals u dat gewend bent. Regina Servies is gevestigd in Nederland. Het is van oudsher één van Wedgwoods grootste afzetmarkten.

Servies met koninklijke allure

Wedgwood is een levende traditie sinds 1759 en de producten zijn er natuurlijk niet voor iedereen. Reeds in 1765 werd de fabriek geselecteerd als leverancier van aardewerk voor de Britse Kroon, wat wel aangeeft welke status men mag toebedelen aan het wereldberoemde serviesgoed. Die status wordt in de eerste plaats ontleed aan de hardheid van Wedgwoods’ aardewerk en porselein, dat bijvoorbeeld uit grondstoffen zoals china clay, china stone en beenderas bestaat.

Bekende personen met Wedgwood

In hogere kringen was Wedgwood door de eeuwen heen altijd geliefd. Zo werd in 1815 het Ivy servies ontworpen voor Napoleon Bonaparte. In 1903 werd het zeer chique Colonade Gold vervaardigd voor het Amerikaanse Witte Huis. Van koningin Elisabeth van het Verenigd Koninkrijk is bekend dat zij eind jaren ’80 een collectie Wedgwood Appledore bezat. De Nederlandse koningin Juliana bezat een collectie Wedgwood Candlelight en de Nederlandse Prinses Beatrix liet een speciaal Wedgwood servies vervaardigen voor het zeilschip “De Groene Draeck”.

Een traditie voor het leven

Wedgwood heeft altijd meebewogen met maatschappelijke veranderingen. Aanvankelijk was Wedgwood vooral weggelegd voor hogere maatschappelijke kringen. Dat veranderde enigszins na de Tweede Wereldoorlog, onder meer door de toegenomen welvaart van steeds meer families. En zo maakten steeds meer mensen kennis met de unieke beleving die een Wedgwood servies geeft. Wie eenmaal heeft geproefd van de voornaamheid van Wedgwood, zal voor altijd een bijzonder gevoel met zich meedragen. Om dat gevoel in leven te houden, biedt Regina een digitale formule, zodat collecties die uit productie zijn toch kunnen worden aangevuld met kwalitatieve serviesdelen.


Impressie van het assortiment


Onze collecties en servieslijnen

We richten ons op verschillende Wedgwood decors. In de eerste plaats is dit het in 1908 ontworpen Edme servies, dat destijds werd vervaardigd in opdracht van de gebroeders Pannier uit Parijs. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor verschillende decors die op het Edme servies zijn gebaseerd, waaronder Stratford, Briar Rose, Rosalind, Moss Rose en Conway. Daarnaast bieden we verschillende serviezen die gebaseerd zijn op Wedgwood White, ook wel bekend als Bone China. Dit zijn onder meer Cornucopia, Amherst en Cavendish. Het is onze ambitie om het aanbod in de toekomst verder uit te breiden.

Uw voordelen bij Regina

Regina onderscheidt zich in de eerste plaats door vakkundige selectie van servies dat uit productie is. Hier hoort een grondig reinigingsproces bij. Het resultaat is dat we een ruime collectie met uitsluitend de allerbeste delen op voorraad houden. Naast het gemak van digitaal winkelen, hanteren we bovendien 24-uurs verzending, gratis verzending bij besteding vanaf €50,- en een niet-goed, geld-terug regeling. Kortom: Regina biedt een hedendaagse beleving bij het aanschaffen van iconisch Wedgwood. Bent u benieuwd naar wat we hiermee bedoelen? Bezoek de webwinkel en u weet het.