Over Regina Servies

Wedgwood Briar Rose

De formule van Regina Servies

Regina Servies biedt sinds 2019 een digitale winkelformule in luxe klassieke Wedgwood serviezen en verzamelobjecten. We richten ons op het innemen en selecteren van Wedgwood dat gedeeltelijk of geheel uit productie is. Vervolgens brengen we een selectie van alleen de beste serviesdelen onder de aandacht van een internationaal publiek. Zo is het voor u mogelijk om uw Wedgwood servies aan te vullen, precies zoals u gewend bent. Regina Servies is gevestigd in Nederland en onze klanten bevinden zich over de hele wereld.

Servies met koninklijke allure

Wedgwood is een levende traditie sinds 1759 en de producten zijn er natuurlijk niet voor iedereen. Reeds in 1765 werd de fabriek geselecteerd als leverancier van aardewerk voor de Britse Kroon, wat wel aangeeft welke status men kan toekennen aan het wereldberoemde Engelse serviesgoed. Die status wordt in de eerste plaats ontleed aan de hardheid van Wedgwoods’ aardewerk en porselein, dat bijvoorbeeld uit grondstoffen zoals china clay, china stone en beenderas bestaat.

Bekende personen met Wedgwood

Wedgwood is door de eeuwen heen altijd geliefd geweest in hogere kringen. Zo werd in 1815 het Ivy servies ontworpen voor Napoleon Bonaparte. In 1903 werd het zeer chique Colonade Gold vervaardigd voor het Amerikaanse Witte Huis. Van koningin Elisabeth van het Verenigd Koninkrijk is bekend dat ze eind jaren tachtig een Wedgwood Appledore-collectie bezat. De Nederlandse Koningin Juliana bezat een collectie Wedgwood Candlelight en de Nederlandse Prinses Beatrix liet een speciale Wedgwood collectie maken voor het zeilschip “De Groene Draeck”.

Een traditie voor het leven

Wedgwood is altijd meegegaan met maatschappelijke veranderingen. Aanvankelijk was het porselein en aardewerk vooral voorbehouden aan hogere sociale kringen. Dat veranderde na de Tweede Wereldoorlog, mede door de toegenomen welvaart van steeds meer gezinnen. En zo maakten steeds meer mensen kennis met de unieke beleving die een Wedgwood servies geeft. Wanneer u eenmaal de grootsheid van Wedgwood hebt geproefd, zult u altijd een speciaal gevoel met u meedragen. Om dat gevoel levend te houden, biedt Regina Servies een digitale formule, zodat uit productie genomen collecties alsnog kunnen worden aangevuld met hoogwaardige serviesdelen.


Impressie van het assortiment


Onze collecties en servieslijnen

We richten ons op verschillende Wedgwood decors, zoals het in 1908 ontworpen Edme servies, dat destijds werd vervaardigd in opdracht van de gebroeders Pannier uit Parijs. Daarnaast kunt u terecht voor verschillende decors die op het Edme servies zijn gebaseerd, zoals Stratford, Briar Rose, Rosalind, Moss Rose en Conway. Ook bieden we verschillende porseleinen serviezen die zijn vervaardigd van Bone China. Dit zijn onder meer Cornucopia, Celestial Platinum, Florentine Turquoise, Amherst en Cavendish. We voegen we ook collecties van andere porseleinfabrieken toe, zoals het Duitse Hutschenreuther, Villeroy & Boch, Arzberg en het Engelse Johnson Brothers.

Uw voordelen bij Regina

Regina Servies onderscheidt zich door zeer kritische selectie én deskundige reiniging van klassieke serviezen. Het resultaat is dat we een geweldige collectie met alleen maar A-kwaliteit serviesdelen op voorraad hebben. Mede daarom wordt Regina door klanten beoordeeld met een 9,4. Naast het gemak van digitaal winkelen, hebben we ook 24-uurs verzending en gratis verzending binnen Nederland en België bij besteding van meer dan €50. Kortom: Regina biedt een eigentijdse beleving bij de aanschaf van iconisch Wedgwood. Bent u benieuwd wat we hiermee bedoelen? Bezoek de webwinkel en u weet het.